Acupressuur bij verkoudheid

Voorkomen dat je verkouden wordt is natuurlijk het beste. Heb je dan toch een verkoudheid opgelopen, dan kun je zelf je klachten verlichten met acupressuur. Eenvoudig en doeltreffend!

Om het gevoel van watten in je hoofd te verminderen: het punt midden tussen de wenkbrauwen en de punten die tegen de haargrens liggen, recht boven de buitenste hoeken van de wenkbrauwen.

Je kunt de volgende punten masseren:

Voor verlichting bij een verstopte neus:
de twee punten aan weerszijden van de neus, vlak tegen het kraakbeen aan.

Om het gevoel van watten in je hoofd te verminderen: het punt midden tussen de wenkbrauwen en de punten die tegen de haargrens liggen, recht boven de buitenste hoeken van de wenkbrauwen.

Op de hand

Om te voorkomen dat de verkoudheid erger wordt en overgaat in koorts of om de koorts te verlagen, kun je het meest bekende punt in de TCG masseren:

het punt op de rug van de hand, op het zachte vlees tussen duim en wijsvinger, op het hoogste punt dat ontstaat als je duim en wijsvinger tegen elkaar drukt.

En verder

Een stoombadje of een neusspoeling met zout water helpt je slijmvliezen zich te ontdoen van de ellende.

Laat liever chocolade, witmeel producten en koud eten en koud drinken staan, (zeker) als je verkouden bent.

Als je er tot slot op let dat je voldoende vitamine C binnenkrijgt (denk aan fruit en groenten) en wat meer rust neemt, is de kans groot dat je je verkoudheid snel de baas bent!

 

Schuiven naar boven